Melissa Bastiaan
NCJ
Alle gemeenten moeten sinds 1 juli 2022 een Prenataal Huisbezoek (PHB) door de JGZ aanbieden aan aanstaande ouders in een kwetsbare situatie. Doel is hen zo vroeg mogelijk in de zwangerschap de hulp en ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Het is aan de verloskundige of andere betrokken professionals om kwetsbare situaties te signaleren en ouders te wijzen op het PHB. Met ouders die hier voor openstaan, brengt een jeugdverpleegkundige wensen, mogelijkheden en behoeften en passende ondersteuning in kaart. Samenwerking is hierbij de sleutel tot succes.
Doe mee aan onze verkenning naar deze samenwerking en ontdek wat al goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn. Samen met jou kunnen we het verschil maken voor aanstaande ouders.
Tijdens de sessie
Niet alle pasgeborenen hebben een goede start, bijvoorbeeld wanneer hun ouders in een moeilijke situatie zitten. Ook in Delft wonen relatief veel (aanstaande) ouders die problemen ervaren. In een participatief actieonderzoek leerden we samen met ouders en met partijen uit het sociaal en medisch domein wat goed gaat en wat beter kan in de prenatale zorg. In deze sessie delen we de opgedane inzichten over het perspectief van (aanstaande) ouders aan de hand van interviewfragmenten en beschrijvingen van aanstaande ouders. We vertellen welke acties in Delft zijn ondernomen en uitgeprobeerd om bij het perspectief van ouders aan te sluiten en wat dat heeft opgeleverd.
Tijdens de sessie