Terug naar het programma
13:00 - 14:00

NL2 Met gezinsconsulenten preventief aan de slag!

Op 6 scholen in en om Leiden zijn gezinsconsulenten van JES Rijnland actief. De Haagse Hogeschool onderzocht hoe zij eraan bijdragen dat ouders, school en organisaties uit de wijk zo goed mogelijk met elkaar worden verbonden.

Om zo gezamenlijk de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en gelijke kansen te creëren. We organiseerden leernetwerken waar gezinsconsulenten, intern begeleiders, schooldirecteuren en partijen uit de wijk reflecteerden op het werk van gezinsconsulenten en op hun onderlinge samenwerking.

Heb jij ervaring met of goede ideeën over preventie en laagdrempelige opvoedondersteuning op basisscholen? Dan komen we graag met je in contact.

Tijdens deze sessie:

  • bespreken we geleerde lessen en discussiepunten in het preventief werken en wisselen we daarover ideeën uit. Hoe kom je in contact met ouders die je niet treft op het schoolplein? Hoe ga je ermee om als scholen en gezinsconsulenten verschillend denken over de rol van ouders? Ook vragen we je zelf ervaringen en vragen in te brengen.
  • maak je kennis met professionals die ervaring hebben met of goede ideeën hebben over het bieden van preventieve, laagdrempelige hulp voor ouders op scholen
  • wissel je ervaringen uit over preventie en opvoedondersteuning op scholen voor primair onderwijs

Informatie

  • 21 september 2023
  • 13:00 - 14:00

Sprekers