Jurriaan van Rijswijk

Oprichter Games for Health

Biografie

Jurriaan van Rijswijk is oprichter en voorzitter van de Stichting Games for Health Europe. Een stichting die zich inzet voor het delen van wetenschappelijk onderzoek en ‘best and worst practises’ op het gebied van Games en de gezondheid van mensen en hun omgeving. Daarnaast is deze stichting betrokken bij projecten en scholen die kinderen in Zuid-Amerika leert zelfstandig educatieve games te maken. Ook is Jurriaan al ruim 25 jaar ondernemer en oprichter van een aantal bedrijven rond entertainment games, serious games en educatieve games. De doelstelling van deze bedrijven richten zich op de reparatie van maatschappelijke weeffouten.

Keynote

Spelen is een taal waarmee ieder mens geboren is en waarmee we het vermogen ontwikkelen om ons te kunnen aanpassen. En we zijn er ook nog eens intrinsiek voor gemotiveerd om het te doen en het te blijven doen. Games zijn instrumenten voor spel, net zoals een schaakbord, glijbaan of dominosteentjes dat zijn.

Waarom gebruiken we dan niet veel meer de kracht van spel om data te verzamelen? Waarom betrekken we niet veel meer mensen met spel voor het doen van onderzoek? Of om mensen te helpen met het ontwikkelen van een aanpassingsvermogen op leefstijl of mentale ontwikkeling? De antwoorden op deze vragen geef je zelf na de prikkelende en inspirerende keynote over de wereld van Games en het betrekken van miljoenen mensen bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Interview

Lees het interview met Jurriaan