Terug naar het programma
09:30 - 10:20

W1.5 Workshop – Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?

“Ik snap het wel dat mensen alarm drukken. Ik snap dat mensen niet rustig kunnen blijven tegen mij en mij geen nabijheid kunnen bieden. Ik snap dat wel. Maar het enige wat ik echt nodig heb, is iemand die even een arm om me heen slaat en zegt “ik ben bij je” of “ik luister na je” of “ik zit hier gewoon”. Ik vind het al gewoon fijn als je gewoon naast me zit als ik het niet meer zie zitten. Ik heb gewoon die nabijheid nodig. Dat is eigenlijk het enige wat ik echt nodig heb.” Jongere, 17 jaar

In het onderzoeksproject “Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?” zijn een team van 5 ervaringsdeskundigen samen met onderzoekster Shireen Kaijadoe (Karakter) op pad gegaan naar drie JeugdzorgPlus instellingen (Horizon, OGH en Pluryn). In totaal zijn er meer dan veertig interviews gehouden met jongeren en groepswerkers.

Aan behandelaren en jongeren is gevraagd wat hun ervaringen zijn met suïcidale uitingen en zelfbeschadiging binnen leefgroepen. Hoe gaan zij daar mee om?

Deze workshop richt zich op twee aspecten.
1. In deze workshop bespreken we helpende factoren en knelpunten uit de praktijk en nemen wij u mee langs de verschillende perspectieven.
2. De inzet van ervaringsdeskundigheid bij het onderzoek. Hoe werkt dat, en wat levert het op?

Informatie

  • 8 april 2021
  • 09:30 - 10:20

Sprekers