Lisan Hidding
Erasmus MC
Kinderen die opgroeien onder kwetsbare omstandigheden (bijv. in armoede of bij ouders met psychische problemen) lopen meer kans op ontwikkelingsachterstanden. Tijdige identificatie van deze kinderen of gezinnen en toeleiding naar de juiste hulp is daarom belangrijk. Onderzoek op basis van registratiedata, bijvoorbeeld van het CBS, kan hieraan bijdragen. Helaas zitten er ook risico’s aan dit soort onderzoek, denk aan discriminatie of stigmatisering. Het is daarom essentieel om ouders, hulpverleners en beleidsmakers bij dergelijk data-onderzoek te betrekken. In data dialogen gaat het Erasmus MC, samen met deze stakeholders, de voorwaarden definiëren waaronder of het gebruik van registratiedata acceptabel, betekenisvol en nuttig is. De dialogen bestaan uit presentaties, groep discussies en case studies.
Tijdens deze lezing…
In het project “C-4PO” ontdekken ouders, professionals en onderzoekers samen hoe big data ingezet kunnen worden voor betere zorg op maat in de eerste 1000 dagen van het leven. In deze sessie bespreken we 3 thema’s:
De sessie bestaat uit 3 korte lezingen gegeven door het interdisciplinaire team van C-4PO: praktijkprofessionals uit de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg, gezondheidswetenschappers, datawetenschappers en economen.
Tijdens deze lezing…