• Programma
    Programma

    Het congresprogramma is bekend! Meld u aan en geef u op voor de interactieve workshops, de netwerktafels en de lezingen in het middagprogramma.

Programma Jeugd in Onderzoek 13 maart 2017

Het programma van congres Jeugd in Onderzoek is bekend! Tijdens het ochtendprogramma spreken 2 internationale keynotes: Michael Little en Louis Cauffman. Dankzij de grote hoeveelheid ingediende deelsessies hebben we dit jaar een interessant en afwisselend programma kunnen samenstellen met 3 rondes in middag (eerdere jaren waren dat 2 rondes). Naast de gebruikelijke postersessies kunt u dit jaar ook het innovatieplein bezoeken.
Meer weten over de meer dan 40 deelsessies, de posterstraat en het innovatieplein? Ga naar deelsessies.

Programma

09.00 - 09.45 uur     Posterstraat, innovatieplein en informatiemarkt

09.45 – 10.00 uur     Welkom door de dagvoorzitter

10.00 – 11.00 uur     Keynote Michael Little, Co-Director at The Dartington Social Research Unit, Londen.

'The presentation will describe what some call ‘relational social policy’, a different type of engagement between state and young person, one that relies less on intervention and more on the quality of relationship between someone in need of help and someone prepared to offer that help. The talk will explore what this idea means for the organisation of youth services, for the way practitioners engage with youth and for evaluation of impact'.

11.00 - 11.15 uur     Kort koffie/thee moment

11.15 – 12.15 uur     Keynote Louis Cauffman, klinisch psycholoog en bedrijfseconoom, over oplossingsgericht werken

‘Oplossingsgericht werken (OGW) is oplossingen bouwen zodat de cliënt zijn doelen kan bereiken door zijn eigen krachtbronnen (terug) aan te wenden. Vaak wordt het gereduceerd tot een aantal technieken, maar het is meer. Het mensbeeld achter OGW gaat ervan uit dat ieder mens(elijk systeem) altijd krachtbronnen (resources) ter beschikking heeft, hoe moeilijk en uitzichtloos de situatie ook is. Door erkenning te geven aan de inspanningen en moeilijkheden, verhogen we de kans dat de cliënt zich begrepen voelt en daardoor slaat de motor van verandering aan, namelijk de werkrelatie. In het contact co-creëren we gezamenlijk met onze gesprekspartner een andere mogelijke realiteit en we maken de volgende uitspraak tastbaar: hoop is voor onze geest wat zuurstof is voor onze longen. Het vertrekpunt zijn onze drie mandaten van leider (richtinggevend) , begeleider  (ontwikkelend) en beheerder (sturend) waardoor we soepel in spelen op hetgeen op dat moment vereist als we de ander willen helpen zijn doelen te bereiken'.

 

12.15 – 13.30 uur     Wandellunch bij de posterstraat, het innovatieplein en de informatiemarkt

 

13.30 – 14.30 uur     Ronde 1 netwerktafels, interactieve workshops, lezingen

14.30 - 14.45 uur     Wisselpauze

 

14.45 – 15.45 uur     Ronde 2 netwerktafels, interactieve workshops, lezingen

15.45 - 16.00 uur      Wisselpauze

 

16.00 - 17.00 uur     Ronde 3 netwerktafels, interactieve workshops, lezingen

17.00 – 18.00 uur     Borrel en netwerken

 

Voor meer informatie over de accreditatie zie meer info

 

logo zonmw

njg

tno logo klein

Logo NJI

.